4 وضعيت قرمز در آرايشگاه
نويسنده: نازنين دربندي
خطراتي که شما را در آرايشگاه تهديد ميکند
براي بيشتر زنان و مردان آرايشگاه رفتن به معناي زيبايي و به دست آوردن چهرهاي تازهتر و زيباتر است ولي پشت اين همه رنگ و مش و قيچي و بند گاهي خطراتي وجود دارد که سلامت شما را تهديد ميکند. خطراتي که به چشم نميآيند.
4 خطر زير را ميتوان بهعنوان مشت نمونه خروار ذکر کرد:
1) رژه قارچها و ميکروبها در آرايشگاه!
اولين خطري که در آرايشگاه سلامت شما را تهديد ميکند، ميکروبها و بيماريهاي مربوط به آنها است. اين قبيل بيماريها را ميتوان به دو دسته تقسيمبندي نمود: بيماريهاي خوني و بيماريهاي پوستي. بيماريهاي خوني عبارتند از بيماريهايي كه از طريق خون (حتي به مقدار اندك) و خراشهاي پوستي از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل ميشوند. بيماريهاي خطرناكي مانند ايدز و هپاتيت از مهمترين بيماريهايي هستند كه توسط وسايل مورد استفاده در آرايشگاهها (مانند تيغ و قيچي) و هر نوع وسيلهاي كه ميتواند پوست را خراش دهد و يا سوراخ كند، منتقل ميشوند. بيماريهاي پوستي مانند بيماريهاي قارچي و جوشهاي پوستي توسط وسايلي مانند شانه، برس، پيشبند و حوله آلوده منتقل است. از مهمترين قارچهاي پوستي، قارچ كچلي ميباشد. براي اينکه از خطر ميکروبها در آرايشگاهها در امان بمانيد بهترين شيوه، استفاده از وسايل اختصاصي براي خودتان است بنابراين بهتر است لوازم آرايش خودتان را به آرايشگاه ببريد. اين وسايل شامل قيچي، شانه، برس، پيشبند، حوله ، تيغ و دسته تيغ و ماشين اصلاح است. در برخي از آرايشگاهها، وسايل اختصاصي هر فرد نگهداري ميشود و با شمارهگذاري روي كيف يا كيسه پلاستيكي حاوي وسايل و تهيه دفتر اسامي مشتريان، هر مشتري از وسايل اختصاصي خود استفاده مينمايد. البته در گام اول اين امر اقدام مناسبي به نظر ميرسد ولي معايبي نيز در بر دارد. از جمله اينكه مشتري وسايل خود را به همراه خود به منزل نميبرد تا اقداماتي مانند شستشو و ضدعفوني آنها را انجام دهد. از طرفي متصدي آرايشگاه نيز به دليل اينكه وسايل اختصاصي است انگيزهاي براي اين كار ندارد. همچنين در پارهاي از موارد مشاهده ميشود حولههاي مورد استفاده بدون هيچ پوششي روي يكديگر گذاشته شده و در قفسه يا كمد نگهداري ميشود. اين موضوع باعث انتقال بيماريهاي قارچي و پوستي از يك حوله به يك حوله ديگر ميشود. در صورتي كه حولهها در پوشش پلاستيكي قرار گيرند نيز به دليل بالا بودن رطوبت داخل آن انواع قارچها و ميكروبها رشد مينمايند بنابراين ضرورت دارد هر مشتري وسايل اختصاصي خود را پس از پايان كار به همراه ببرد و شستشو و ضدعفوني نمايد.
2) غفلت از ضدعفوني مناسب وسايل
در صورت ناچار بودن آرايشگر به استفاده از وسايل مشترك، بايد اقدامات ضدعفوني وسايل كار در حضور مشتري و قبل از شروع به كار انجام شود. آرايشگر بايد همچنين دستهاي خود را بعد از پايان اصلاح هر مشتري و قبل از شروع كار مشتري بعدي با صابون مايع ملايم و مخصوص شستشو دهد. براي ضدعفوني کردن وسايل فلزي مانند قيچي و تيغههاي ماشين اصلاح بهتر است از حرارت مستقيم استفاده شود(حداقل به مدت زمان 30 ثانيه، به طوري كه وسيله مذكور كاملاً داغ شود.)، چراغ الكلي وسيله مناسبي براي اين كار است ولي برخي از آرايشگران ترجيح ميدهند كه يك شعله كوچك گاز، مانند شعلههاي آزمايشگاهي به طور دايم روي ميز آنها روشن باشد تا مرتب از آن استفاده كنند. براي ضدعفوني کردن وسايل پلاستيكي ميتوان از محلول رقيقشده ساولن و يا الكل 70 درجه استفاده نمود كه البته وسايل بايد كاملاً غوطهور در محلول باشند. وسايل استفاده شده براي هر مشتري بايد در ظرفي مجزا قرار گيرد تا در اولين فرصت شستشو شده و در ظرف محلول ضدعفوني قرار گيرد. براي ضدعفوني کردن سطح ميز كار، پس از اصلاح هر مشتري بايد الكل 70 درجه به وسيله آبفشان روي ميز پاشيده و با دستمال تميز و مناسب پاك شود. كف محل كار نيز لازم است روزانه به وسيله مواد ضدعفونيكننده، مانند آب ژاول شستشو و گندزدايي شود.
3) استفاده از مواد آرايشي و بهداشتي تقلبي
پوست و ريشه مو از سلولهاي زنده تشكيل شدهاند كه نسبت به هر نوع تحريك و مواد خارجي واكنش نشان ميدهند. مواد آرايشي مورد استفاده ميتوانند اثرات مستقيم روي پوست و مو داشته باشند و همچنين با جذب به بافتهاي داخل بدن از طريق جريان خون به كبد و كليه رسيده و برخي از اين مواد (به ويژه مواد تقلبي) باعث آسيبهاي خطرناكي در اندامها شوند. استفاده مداوم و زياد مواد آرايشي حتي اگر از بهترين مواد استاندارد نيز باشد، فرد را دچار عوارضي مانند تيرگي و تغيير رنگ پوست، از بين رفتن شفافيت پوست و ايجاد مقدمات حساسيت مينمايد. كرمهاي غيراستاندارد و دستساز كه در برخي از آرايشگاهها استفاده ميشوند، مثال خوبي از اين نوع مواد است. رنگ موي تقلبي باعث تكهتكه شدن كراتين كه پروتئين اصلي تشكيل دهنده مو است، ميگردد و در اثر استفاده مداوم باعث ريزش مو ميشود. همچنين گاهي باعث به وجود آمدن موخوره، شكستن مو، كدورت مو، خشك شدن غدد چربي كنار موها و ايجاد حساسيت و خارش سر و گردن ميشود.
استفاده از ريمل نامرغوب و تقلبي باعث آسيب رسيدن به پلكها و ريختن مژهها شده، همچنين با ورود اين مواد به چشم ايجاد بيماري التهاب ملتحمه چشم مينمايد و به قرنيه چشم نيز ميتواند آسيب برساند، ضمن اينكه با ايجاد التهاب لبــه پلك، باعث قرمزي و كلفت شدن پلكها ميگردد. كساني كـه بيماريهاي قبلي پوست با سابقه حساسيت جلدي، مخصوصاً بيماريهاي كلاژن كه پوست را درگير ميكنند، داشته باشند در برابر اثرات مخرب اين مواد آسيبپذيرترند. اين مواد با تحريك سيستم ايمني بدن بيماريهاي پنهان را شعلهور ميسازند. به عنوان مثال افرادي كه به بيماري «لوپوس اريتماتو» پنهان مبتلا ميباشند حتي با يك بار مصرف مواد آرايشي تقلبي بيماري آنها شديدتر ميشود. امروزه با توليد بسيار زياد مواد آرايشي، تشخيص مواد آرايشي اصلي از تقلبي به ويژه مواد ساخت خارج از كشور، مشكل شده است. سودجويان و متقلبين با ساخت برچسبها و ظروف مشابه اصلي، مواد تقلبي را روانه بازار مينمايند كه ناخالصي آنها باعث ايجاد عوارضي همچون افزايش حساسيت در مصرفكننده ميشود. معمولاً اين مواد قيمت كمتري نسبت به مواد اصلي دارند ولي بهترين راه تشخيص اين است كه مواد ساخت كارخانههاي داخل برچسب با مشخصات كامل (پروانه ساخت و بهرهبرداري- آدرس- تاريخ توليد و انقضاء- تركيبات) داشته باشند و مواد ساخت كشورهاي خارجي نيز داراي تاريخ توليد و انقضاء، نام كشور سازنده و همچنين برچسب فارسي شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت باشند.
4)طبابت در آرايشگاه!
ممكن است در بعضي از آرايشگاهها و مكانهاي فاقد مجوز لازم، اقداماتي صورت گيرد كه دخالت در امور پزشكي بوده و خطراتي را براي مشتريان داشته باشد. به طور كلي تبليغ و انجام اقداماتي كه به منظور زيبايي صورت ميگيرد و جنبه درماني دارد و يا ميتواند به پوست آسيب برساند، در اين اماكن ممنوع است. برخي از اين اقدامات عبارتنداز: الكتروليز، ليپوليز، هيدرودرمي، كوتريزاسيون پوست، كاشتن مو، پيلينگ (برداشتن قشر سطحي پوست)، كارهايي مانند خالكوبي (تاتو) و حالت دادن ناخنهاي دست و پا (مانيكور و پديكور) در صورتي كه با وسايل آلوده و توسط افراد غيرمتخصص (در امور پزشكي) انجام شود، ميتواند ضمن اينكه در برخي موارد موجب آسيب زدن به زيبايي و لطمات جبرانناپذيري گردد، خطر بروز عفونتهاي سطحي و عمقي و همچنين انتقال بيماريهاي خطرناكي مانند ايدز و هپاتيت را در بر داشته باشد که اين موارد باعث شكايت به مراجع قضايي ميشود.
منبع: www.salamat.com
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}